• Home
  • Entries
    • Entries 2011
    • Entries Archive
  • News
    • News 2012
    • News 2011
    • News 2010
    • News 2009
    • News 2008
    • News 2007
    • News 2006
    • News 2005
    • News 2004
    • News 2003
    • News 2002
  • Events
    • Events 2011
    • Events 2009
    • Events 2008
    • Events 2007
    • Events 2006
    • Events 2004
    • Events 2003
    • Events 2002
  • Gallery
    • Photo Gallery
    • Video Gallery
  • 0

News 2003

The Aegean Regatta on the Calendar of the Ministry of the Aegean

Tuesday, 16 December 2003 02:00

The memories, the moments, the emotions, the spirit of emulation and the athletic ideal of the AEGEAN REGATTA will keep us company all of 2004 through the calendar of the Ministry of the Aegean basing its theme on the international sailing competition that was held for the first year in 2001 and has since become a tradition for the Archipelago.

With 3 years of life for the "Regatta of the Aegean" and with 12 port stops, while each one representing the theme of each month, with Plomari, Lesvos, as it was the starting point for the first AEGEAN REGATTA, being the theme for the month of January.

In the rest of the calendar's 11 months follow the next stops, appearing in order Inouses, Mesta of Chios, Vathi of Samos, Leros, Kos, Simi, Rhodes, Limnos, Samothraki, Petra, Molivos and Mitilini.

Month for month, this aesthetically attractive calendar, which is the product of the Graphics department of the Ministry of the Aegean, brings us closer to the archipelago's aura, the cultural traditions of its residents and to the traditional architecture of the islands, along with the sweat and strive of the yachtsmen, the sailing of the vessels and the seamanship of the Greeks.

The added reason that the Ministry of the Aegean chose the AEGEAN REGATTA for next year's calendar has to do with the fact that 2004 is an Olympic year and Athens and Greece will be hosting the utmost athletic rendezvous on the planet. The Ministry of the Aegean following the prevailing trend selected an athletic theme with cultural and social references that also come about in the Olympic Games.

In addition, the 2004 "Aegean Regatta" will constitute a continuation of the Olympics as its deployment will be held from September 4 to September 11, thus preserving the festive climate, which will have already been formed in our country and carrying the Olympic spirit to the islands of the Archipelago.

Next to the Ministry of the Aegean, the Under-secretariat of State for Sports is also contributing to the AEGEAN REGATTA, while additional coordinators are the Offshore Committee of the Hellenic Yachting Federation and the Yacht Clubs of the port stops of the race.

This year's course will be Andros, Chios, Pithagorio of Samos, Lipsi and finishing in Patmos.

 

Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η AEGEAN REGATTA 2003

Tuesday, 12 August 2003 02:00
There are no translations available.

Τον πήχη ακόμη πιο ψηλά από τις δύο προηγούμενες διοργανώσεις, έβαλε η AEGEAN REGATTA 2003, ο διεθνής ιστιοπλοϊκός αγώνας που διοργάνωσε από τις 2 έως τις 9 Αυγούστου το Υπουργείο Αιγαίου σε συνεργασία με την Επιτροπή Ανοιχτής Θαλάσσης της Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας και τη συνδρομή του Υφυπουργείου Αθλητισμού.

Η Ρεγκάτα του Αιγαίου άνοιξε πανιά στη Μύρινα της Λήμνου με αριθμό ρεκόρ 83 σκαφών, ρεκόρ ξένων συμμετοχών (είναι χαρακτηριστικό ότι την 2η θέση στην κατηγορία ΙΜS πήρε το σκάφος IWITO με πλήρωμα από την Βραζιλία), είχε πλήρη αγωνιστική και οργανωτική επιτυχία και πρόσφερε μαγικές στιγμές στους περίπου 800 ιστιοπλόους και στις χιλιάδες των νησιωτών στη Λήμνο, την Σαμοθράκη και την Λέσβο που παρακολούθησαν τις παράλληλες πολιτιστικές, καλλιτεχνικές και γαστρονομικές εκδηλώσεις.

Ο Υπουργός Αιγαίου Νίκος Σηφουνάκης παρακολούθησε από κοντά τις προσπάθειες των ιστιοπλόων και εξέφρασε την ικανοποίηση του για την επιτυχία της διοργάνωσης. «Τα ποσοτικά και ποιοτικά χαρακτηριστικά της Ρεγκάτας του Αιγαίου την έχουν καταστήσει πλέον τον σημαντικότερο ιστιοπλοϊκό αγώνα ανοιχτής θάλασσας τουλάχιστον στην Ανατολική Μεσόγειο» δήλωσε ο άνθρωπος που εμπνεύστηκε την AEGEAN REGATTA 2003 και πρόσθεσε: «Όπως οι Ρεγκάτες των Ενετών ένωναν τις νησιωτικές περιοχές του Αιγαίου, έτσι και η σύγχρονη Ρεγκάτα του Αιγαίου, αποδείχθηκε ότι ενώνει όλους μας και καταξιώθηκε πλέον από εσάς σαν η μεγάλη ετήσια γιορτή της θάλασσας και της ιστιοπλοΐας. Δεν είναι τυχαίο ότι φέτος περίπου 1000 άνθρωποι μαζί με τους συνοδούς τους, λάτρεις της θάλασσας του Αιγαίου μεταφέρθηκαν από νησί σε νησί, γνώρισαν και ανακάλυψαν νέους και παλιούς τόπους, πολιτισμούς και παραδόσεις και γεύθηκαν με όλες τις αισθήσεις τους αυτό που αναζητούν Έλληνες και ξένοι από όλο τον κόσμο στην ελληνική Πολυνησία. Αυτή η ομάδα ανθρώπων αποτελεί την καλύτερη διαφήμιση και εγγύηση για την προβολή του Αιγαίου, του θαλάσσιου τουρισμού και της ιστιοπλοΐας γενικώς».

Η διαδρομή της AEGEAN REGATTA 2004 θα αποφασισθεί ύστερα από την επεξεργασία του ερωτηματολογίου στο οποίο απάντησαν οι συμμετέχοντες και θα ανακοινωθεί τον Σεπτέμβριο. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις μέσα στο πρόγραμμα θα είναι η Χίος και η Σάμος και πιθανόν ένα ακόμη νησί των Κυκλάδων.

Να θυμίσουμε ότι την πρώτη θέση στον αγώνα στην κατηγορία ΙΜS την πήρε το σκάφος ΜELITI III με κυβερνήτη τον Γιώργο Ανδρεάδη και στην κατηγορία ΟRC το DOCUMENTO με κυβερνήτη τον Παναγιώτη Πιτσά.

 

Η ομιλία του Ακη Τσαλίκη στην τελετή λήξης της AEGEAN REGATTA στην Μυτιλήνη

Monday, 11 August 2003 02:00
There are no translations available.

Θέλω να σημειώσω από την πλευρά μου την ιδιαίτερη ικανοποίηση, ότι όλα αυτά που πιστεύαμε όταν ξεκινούσαμε την AEGEAN REGATTA τον Σεπτέμβριο του 2000 έχουν γίνει πράξη και γεγονός.

Στέκομαι ιδιαιτέρως στην αποδοχή που φαίνεται να έχει η AEGEAN REGATTA στις τοπικές κοινωνίες, στα ακριτικά νησιά που επισκέφτεται και την θέρμη με την οποία αντιμετωπίζεται όχι μόνο από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Αιγαίου αλλά και τα στελέχη του. Όλα αυτά μας κάνουν να είμαστε αισιόδοξοι για το μέλλον.

Για την οργανωτική επιτυχία δεν θα μιλήσω εγώ, αλλά θα ήθελα να σταθώ στην αγωνιστική επιτυχία, η οποία καθομολογούμενα ήταν μεγάλη και θα ήθελα να σταθώ ιδιαίτερα στην παρουσία ισχυρών ιστιοπλοϊκών ομάδων από το εξωτερικό, γεγονός που καταξιώνει την Ρεγκάτα σαν διεθνές γεγονός μεγάλης εμβέλειας.

 

MELITI III και DOCUMENTO θριαμβευτές στην AEGEAN REGATTA

Sunday, 10 August 2003 02:00
There are no translations available.

Mε την απονομή στους νικητές, έπεσε το βράδυ του Σαββάτου στο λιμάνι της Μυτιλήνης η αυλαία της AEGEAN REGATTA 2003, του διεθνούς ιστιοπλοϊκού αγώνα που διοργάνωσε με πολύ μεγάλη επιτυχία για τρίτη χρονιά, τοΥπουργείο Αιγαίου.

Oι πρώτες θέσεις κρίθηκαν στις τελευταίες ιστιοδρομίες που έγιναν το Σάββατο στα ανοιχτά του λιμανιού της Μυτιλήνης ,οι οποίες λόγω δυνατού ανέμου ήταν ιδιαίτερα συναρπαστικές και έδωσαν την δυνατότητα στους κατοίκους του νησιού να απολαύσουν από την στεριά ένα πολύ όμορφο θέαμα.

Την πρώτη θέση στην κατηγορία ΙΜS πήρε το σκάφος ΜΕLITI III με κυβερνήτη τον Γιώργο Ανδρεάδη. Την έκπληξη στην φετινή «Ρεγκάτα του Αιγαίου» έκανε το OKYALOS IWITO που πήρε την δεύτερη θέση με βραζιλιάνικο πλήρωμα και κυβερνήτη τον Αντρέι Μίρσκι, ενώ τρίτο ήταν το OKYALOS BMW με κυβερνήτη τον Γιώργο Ερτσο.

Στην κατηγορία ORC το Documento έδειξε από την πρώτη στιγμή του αγώνα τις διαθέσεις του και τελικά πήρε την πρώτη θέση. «Ηταν ένας εκπληκτικός αγώνας, τον χαρήκαμε και τελικά νικήσαμε. Πιστεύω ότι ήμασταν το πλήρωμα που έκανε τα λιγότερα λάθη και επιβραβευθήκαμε. Η Ρεγκάτα του Αιγαίου γίνεται κάθε χρόνο και καλύτερη»,είπε ο κυβερνήτης του Documento, Παναγιώτης Πιτσάς.

Στις δύο επόμενες θέσεις είχαμε κυριαρχία της Θεσσαλονίκης, με το ΚΥΜΑ να είναι δεύτερο και τρίτο το ΝΕΜΕΑ του Δημήτρη Καστέρα.

Η AEGEAN REGATTA που είναι έμπνευση του Υπουργού Αιγαίου Νίκου Σηφουνάκη, ξεκίνησε στις 2 Αυγούστου από την Μύρινα της Λήμνου , συνεχίστηκε στην Καμαριώτισσα της Σαμοθράκης και κατέληξε στο Μόλυβο και την Μυτιλήνη της Λέσβου. Παράλληλα με τους αγώνες, έγιναν πλήθος πολιτιστικών, καλλιτεχνικών και γαστρονομικών εκδηλώσεων που ανέδειξαν την πολιτισμική φυσιογνωμία και παράδοση του Αιγαίου Πελάγους.

Στην AEGEAN REGATTA πήραν μέρος 83 σκάφη που είναι ρεκόρ συμμετοχών ενώ είχε πλήρη οργανωτική επιτυχία , κάτι που επισήμανε και ο κ. Σηφουνάκης στην ομιλία του προς τα πληρώματα στη Μυτιλήνη.

«Όπως οι Ρεγκάτες των Ενετών ένωναν τις νησιωτικές περιοχές του Αιγαίου, έτσι και η σύγχρονη Ρεγκάτα του Αιγαίου, αποδείχθηκε ότι ενώνει όλους μας και καταξιώθηκε πλέον από εσάς σαν η μεγάλη ετήσια γιορτή της θάλασσας και της ιστιοπλοϊας. Δεν είναι τυχαίο ότι φέτος περίπου 1000 άνθρωποι μαζί με τους συνοδούς τους, λάτρεις της θάλασσας του Αιγαίου μεταφέρθηκαν από νησί σε νησί, γνώρισαν και ανακάλυψαν νέους και παλιούς τόπους, πολιτισμούς και παραδόσεις και γεύθηκαν με όλες τις αισθήσεις τους αυτό που αναζητούν Ελληνες και ξένοι από όλο τον κόσμο στην ελληνική Πολυνησία» είπε ο Υπουργός Αιγαίου και πρόσθεσε: «Αυτή η ομάδα ανθρώπων αποτελεί την καλύτερη διαφήμιση και εγγύηση για την προβολή του Αιγαίου, του θαλάσσιου τουρισμού και της ιστιοπλοΐας γενικώς».

Πριν την απονομή στους νικητές, παραδόθηκαν τιμητικές πλακέτες σε όσους βοήθησαν στην υλοποίηση του οράματος του Υπουργείου Αιγαίου και διοργάνωσαν άψογα την AEGEAN REGATTA 2003. Ο επίλογος γράφτηκε με συναυλία του Παντελή Θαλασσινού και πολλά πυροτεχνήματα που κάλυψαν τον ουρανό της Μυτιλήνης.

Οσο για την διοργάνωση του 2004 , τον ερχόμενο Σεπτέμβριο θα ανακοινωθεί η πορεία της που θα συνδυάζει Ανατολικό Αιγαίο και Κυκλάδες , ενώ ο χρόνος διεξαγωγής θα είναι δύο μήνες πριν από την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων, κάπου στα μέσα Ιουνίου. Ραντεβού λοιπόν στην AEGEAN REGATTA 2004.

 

Αυλαία με θεαματικές ιστιοδρομίες έξω από το λιμάνι της Μυτιλήνης.

Saturday, 09 August 2003 02:00
There are no translations available.

Ο αγωνιστικός επίλογος της AEGEAN REGATTA 2003 γράφτηκε με τον καλύτερο τρόπο καθώς ο δυνατός άνεμος έκανε ιδιαίτερα θεαματικές τις ιστιοδρομίες που έγιναν έξω από το λιμάνι της Μυτιλήνης και βοήθησε τους περίπου 800 ιστιοπλόους να χαρούν τον αγώνα.

Επίσης, το στενό ανάμεσα στην Λέσβο και την Τουρκία γέμισε πανιά και δόθηκε η ευκαιρία στους κατοίκους του νησιού να γνωρίσουν καλύτερο το μαγικό άθλημα της ιστιοπλοϊας.

Εγιναν τρεις ιστιοδρομίες, μία στην κατηγορία ORC και δύο στα ΙΜS. Στα ORC την πρώτη θέση πήρε το Νεμέα από την Θεσσαλονίκη με κυβερνήτη τον Δημήτρη Καστέρα και ακολούθησαν τα HACUNA MATATA και ΚΥΜΑ.

Στα σκάφη ΙMS και στις δύο ιστιοδρομίες πρώτευσε το MELITI III με κυβερνήτη τον Γιώργο Ανδρεάδη και ακολούθησε το ΟΚΥΑLOS XII IWITO. Την τρίτη θέση στην πρώτη ιστιοδρομία πήρε το ALPHA BANK Boρράς και στην άλλη το OKYALOS X BMW.

Στην απονομή το βράδυ στο λιμάνι θα ακολουθήσει και η ανακήρυξη των τελικών νικητών της AEGEAN REGATTA 2003

 

More Articles...

  • Η ομιλία του Υπουργού Αιγαίου Νίκου Σηφουνάκη στο λιμάνι της Μυτιλήνης, στην τελετή λήξης της AEGEAN REGATTA 2003
  • Οι νικητές του 3ου και 4ου σκέλους
  • Δ.Σαββόπουλος, Ν.Παπάζογλου και Λ.Παπαδόπουλος στη Ρεγκάττα του Αιγαίου.
  • Tα σκάφη ΜΕLITI III και Nηρίτης πήραν τις πρώτες θέσεις στο δεύτερο σκέλος

Page 1 of 7

Start
Prev
1
2
3
4
5
6
7
Next
End
  • GreekGreek
  • EnglishEnglish

Menu

  • Home
  • Race History
  • Race Info
    • Race Forms
    • Race Schedule 2012
    • Committees
  • Contact Info

photogallery

video gallery

Race Organizers

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ

 

ΣΥΝΔΡΟΜΗ

ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ


ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ 

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΝΟΙΚΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ ΤΗΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ

Α.Σ.Ι.Α.Θ. ΡΟΔΟΥ

A.O. AIΓΑΙΟΥ

N.O. XIOY

N.O. ΣΑΜΟΥ

Ν.Ο. ΚΑΡΛΟΒΑΣΟΥ

Λ.Ο.Ι.Α.Θ. ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ

Links

isaf

orc

irc

Newsletter

Subscribe to our Newsletter, in order to receive News From Aegean Regatta to your email.



Please wait...

Facebook

Weather

  • From FreeMeteo
  • From WindFinder
Back to Top

Aegean Regatta 2011®

Designed by RocketTheme. Developed by Tetteris Michail - ttrp.gr