First of all we would like to apologise for taking so long to send this email.
Bob and I would like to thank you and the organizing team for a wonderful Aegean Regatta. The crew on Kinabalu enjoyed it thoroughly and Saskia, our foredeck lady, voted it "the best regatta yet".....and she's done many regattas, in Asia, Europe and the Caribbean!! Despite not speaking a word of Greek, we still managed to meet lots of people and make new friends.
We were thrilled of course to have done so well in the ORC Club Class and we have the cup securely positioned on board Kinabalu.
After the regatta we made our way up to Lesvos, where our friends very proudly showed us their island.
We will certainly recommend the Aegean Regatta to all our contacts and wish you well for future regattas.
Our best regards and thanks to Maria for her help with the measurement.
Μετά την ολοκλήρωση των πέντε ιστιοδρομιών, η αυλαία της φετινής Aegean Regatta έπεσε κάτω από το παλάτι του μεγάλου Μαγίστρου στο όμορφο νησί της Ρόδου. Τα 80 συμμετέχοντα σκάφη, με τους 600 και πλέον ιστιοπλόους διέσχισαν το νοτιοανατολικό Αιγαίο, καλούμενοι να αντιμετωπίσουν ανέμους εντάσεως από 2 έως και 8 μποφόρ.
Οι τρεις μεγάλοι νικητές της φετινής διοργάνωσης στις τρεις κατηγορίες είναι για την IRC το σκάφος Jinetera με κυβερνήτη τον Θάνο Ανδρόνικο, για την ORCi το σκάφος Meliti IV-Musto με κυβερνήτη τον Γεώργιο Ανδρεάδη, και για την κατηγορία ORC Club το σκάφος Νόστος με κυβερνήτη τον Αντώνιο Πασσά.
Την απονομή των επάθλων ακολούθησε η ανακοίνωση της διαδρομής για το 2012.
Η Aegean Regatta του 2012 θα ξεκινήσει από το λιμάνι της Μυτιλήνης, θα κατευθυνθεί στις γραφικές Οινούσσες, θα συνεχίσει στην όμορφη Βολισσό Χίου, για να ολοκληρωθεί στη Σύρο.
Στη θαλάσσια περιοχή έξω από το λιμάνι της Ρόδου γράφτηκε ο αγωνιστικός επίλογος της Aegean Regatta 2011. Οι κατηγορίες IRC και ORC International πραγματοποίησαν δυο ιστιοδρομίες τύπου Όρτσα-Πρύμα, ενώ η κατηγορία ORC Club πραγματοποίησε μια inshore διαδρομή απόστασης ναυτικών μιλίων. Ο νικητής της κατηγορίας ORC Club ήταν το σκάφος ΥΨΙΠΥΛΗ με κυβερνήτη τον Στάθη Σοφίτση. Στην κατηγορία ORC International, νικητής ήταν για την 4η ιστιοδρομία το σκάφος MELITI IV- Musto με κυβερνήτη τον Γεώργιο Ανδρεάδη και στην 5η ιστιοδρομία και πάλι το σκάφος MELITI IV- Musto. Στην κατηγορία IRC, νικητής ήταν για την 4η ιστιοδρομία το σκάφος JINETERA με κυβερνήτη τον Θάνο Ανδρόνικο και για την 5η ιστιοδρομία και πάλι το σκάφος JINETERA.