Menu

20 - 27 Αυγούστου 2016

Πόρτο Καρράς - Μύρινα - Αγ. Ευστράτιος - Μήθυμνα - Μυτιλήνη

Counting finished!
Πρόγραμμα Αγώνα

Γιανέλλης – Θεοδοσιάδης: «Το προσφυγικό δεν επηρεάζει την Aegean Regatta»

giannelis

Με πυρετώδεις ρυθμούς συνεχίζονται οι προετοιμασίες για το διεθνή ιστιοπλοϊκό αγώνα Aegean Regatta 2016 και ο Γενικός Γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Γιανέλλης - Θεοδοσιάδης, ως διοργανωτής – μαζί με την Επιτροπή Ανοιχτής Θαλάσσης της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας - μίλησε για τους στόχους και τις προοπτικές της φετινής διοργάνωσης:

Για μια ακόμη χρονιά η Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής διοργανώνει την Aegean Regatta. Σε τι προσβλέπετε μέσω του συγκεκριμένου αγώνα;

«Η Aegean Regatta είναι διοργάνωση της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής που ξεκίνησε το 2001 από το τότε Υπουργείο Αιγαίου σε συνεργασία με την Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία και τους Ιστιοπλοϊκούς Ομίλους τους Αιγαίου, τους Δήμους-Σταθμούς και ενίοτε τις Περιφέρειες Β. και Ν. Αιγαίου. Για 15 αδιάλειπτα χρόνια συνεχίζεται αυτός ο θεσμός που σκοπό έχει την υλοποίηση ενός ολοκληρωμένου αθλητικού και πολιτιστικού συγχρόνως γεγονότος, στον Αιγαιοπελαγίτικο χώρο.
Έτσι και φέτος, παρά τις δύσκολες συνθήκες που περνά η χώρα μας η Aegean Regatta θα ανοίξει πανιά στις 19 Αυγούστου, ξεκινώντας από τη Μαρίνα του Πόρτο Καρρά στη Χαλκιδική με πρώτο σταθμό το λιμάνι της Μύρινας. Στη συνέχεια και για πρώτη φορά τα σκάφη θα κατευθυνθούν στο λιμάνι του Αγίου Ευστρατίου, πρόταση που έγινε ομόφωνα αποδεκτή από όλα τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής. Θα ακολουθήσει ο Μόλυβος και τέλος ο αγώνας θα ολοκληρωθεί στη Μαρίνα της Μυτιλήνης.

Η υποστήριξη αυτή ξεκίνησε το 2001. Είστε ικανοποιημένος από την ανάπτυξη και εξέλιξη του αγώνα αυτά τα 15 χρόνια;

Όλο αυτό το διάστημα των 15 χρόνων διοργάνωσης της Aegean Regatta απέδειξαν ότι ο θεσμός αυτός στηρίζεται όχι μόνο από τους Ιστιοπλοϊκούς Ομίλους του Αιγαίου, αλλά και από τους ίδιους τους ιστιοπλόους όλης της Ελλάδας και διεθνώς. Αυτό αποδεικνύεται από τον υψηλό αριθμό συμμετοχών. Ενδεικτικά σας αναφέρω ότι το 2010 οι συμμετοχές έφτασαν τις 108, και μεταξύ αυτών, επειδή ο αγώνας είναι διεθνής, συμμετείχαν σκάφη από τη Ρωσία, Ιταλία, Αγγλία, Βουλγαρία, Κύπρο. Η καταξίωση αυτών των αγώνων αποδεικνύεται και το 2015, όπου κάτω από πολύ αντίξοες συνθήκες και την πίεση των capital controls οι αγώνες διεξήχθησαν με μεγάλη επιτυχία με τη συμμετοχή 80 ιστιοπλοϊκών σκαφών. Η συμμετοχή ιστιοπλόων άλλων κρατών ήταν η μεγαλύτερη, από Τουρκία, Ρωσία, Λετονία, Αυστρία, Κύπρο, Ρουμανία.
Γι αυτό θέλω να τονίσω προς όλους τους ιστιοπλόους, που μέχρι τώρα συμμετέχουν και στηρίζουν τους αγώνες, ότι φέτος οι συνθήκες που αφορούν το προσφυγικό είναι πολύ καλύτερες και δεν πρέπει να αποτελέσουν ανασταλτικό παράγοντα.»

Ποια είναι κατά τη γνώμη σας, τα οφέλη που έχουν τα νησιά – σταθμοί του αγώνα, από την Aegean Regatta;

«Για να γίνει ο ελλιμενισμός των σκαφών των αγώνων απαιτείται άρτια υποδομή των εγκαταστάσεων των λιμανιών υποδοχής. Η Γενική Γραμματεία έχει συμβάλλει στο πλαίσιο των δυνατοτήτων της οικονομικά στην καλυτέρευση των σταθμών υποδοχής. Ενδεικτικά για παράδειγμα αναφέρω ότι το 2007 στη Μύρινα και το 2013 δόθηκε ένα σημαντικό ποσό για την βελτίωση των υφιστάμενων υποδομών στις λιμενικές εγκαταστάσεις του λιμένα Μούδρου.
Επίσης είναι μια οικονομική τόνωση της τοπικής κοινωνίας των μικρών νησιών, επειδή τις μέρες αυτές 800 περίπου ιστιοπλόοι διαμένουν και διατρέφονται στον τόπο αυτό.
Η καλή εντύπωση που θα αφήσει στους συμμετέχοντες η τοπική κοινωνία των νησιών, η ομορφιά και η φιλοξενία των κατοίκων αποτελεί κίνητρο και βοηθά στην τουριστική προβολή του Αιγαίου γενικότερα.»

Η Regatta Αιγαίου εκτός από αθλητική διάσταση, έχει και πολιτιστική με ξεχωριστές εκδηλώσεις στα νησιά. Πιστεύετε ότι αυτή η παράμετρος βοήθησε στην ακόμα μεγαλύτερη ανάπτυξη του αγώνα;

Όπως ήδη έχω αναφέρει η Regatta δεν είναι απλά ένα ακόμα αθλητικό γεγονός, αλλά η διαφοροποίηση της έγκειται ότι σε κάθε νησί-σταθμό παρουσιάζεται ένα ολοκληρωμένο πολιτιστικό πρόγραμμα, έτσι ώστε οι ιστιοπλόοι να γνωρίσουν το τόπο του κάθε νησιού και γενικότερα όλο το Αιγαίο. Διοργανώνονται πολιτιστικές εκδηλώσεις, εκθέσεις, επισκέψεις σε σημαντικούς αρχαιολογικούς τόπους του κάθε νησιού, γεύονται παραδοσιακά εδέσματα και παίρνουν μέρος με όλους τους κατοίκους σε παραδοσιακές εκδηλώσεις . Θέλω να τονίσω ότι πολλά νησιά μέσω της ιστιοπλοΐας γίνονται γνωστά από τη Regatta.
Εφόσον το επέτρεπαν οι οικονομικές συνθήκες η Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής χρηματοδοτούσε για τον σκοπό αυτό τους Δήμους, προκειμένου να διοργανωθούν πολιτιστικά δρώμενα.
Παρουσία σημαντική με συμμετοχή του στους αγώνες υπήρξε και ο φιλέλληνας, λάτρης του Αιγαίου και του Ελληνικού Πολιτισμού, πρώην Υπουργός Πολιτισμού της Γαλλίας, Jack Lang.»

Έχετε καθημερινή επαφή με τους κατοίκους των νησιών. Μπορείτε να μας πείτε πόσο σημαντικό είναι για αυτούς το πέρασμα του αγώνα από τα νησιά τους;

««Η Regatta είναι μια εκδήλωση που οι κάτοικοι των νησιών την περιμένουν κάθε χρόνο. Φέτος οι αγώνες θα τερματίσουν στο νησί της Λέσβου. Θα ήθελα να στείλω ένα μήνυμα αισιοδοξίας προς όλους, ότι το μεταναστευτικό – προσφυγικό πρόβλημα που έζησαν οι κάτοικοι των νησιών και ιδιαίτερα της Λέσβου, έχει πλέον μπει σε διαφορετική φάση.
Δεν υπάρχουν πλέον οι μαζικές και ανεξέλεγκτες αφίξεις προσφύγων σε αριθμούς ατόμων που έκαναν την κατάσταση πολλές φορές δύσκολα διαχειρίσιμη.
Είναι πλέον γεγονός που βγαίνει από τα στοιχεία των αρμοδίων υπηρεσιών, ότι οι αφίξεις των προσφύγων έχουν μειωθεί δραστικά. Ήδη το τελευταίο 15θήμερο του Μαΐου στην Λέσβο έφθασαν μόνο 192 άτομα. Υπάρχουν μέρες που δεν έχουμε ούτε μια άφιξη πρόσφυγα στο νησί.
Ακόμα και αυτοί οι λίγοι που καταφέρνουν να φτάσουν στη Λέσβο, οδηγούνται άμεσα στο HOT SPOT της Μόριας καθώς και ένα μέρος αυτών, που ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες, στο κέντρο φιλοξενίας του Δήμου Λέσβου στον ΚΑΡΑ ΤΕΠΕ ώσπου να ολοκληρωθεί η διαδικασία πιστοποίησης τους και η παροχή ή όχι ασύλου.
Ακόμα και ένας μικρός αριθμός από αυτούς που ελευθερώνονται λόγω παρέλευσης των 25 ημερών κράτησης, όπως προβλέπει ο νόμος, διαβιώνουν στους καθορισμένους από την πολιτεία χώρους.»

Εκτός από την Aegean Regatta, έχετε αναπτύξει ως Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής και άλλες δράσεις στα νησιά του Αρχιπελάγους, είτε αθλητικές, είτε πολιτιστικές. Μπορείτε να μας αναφέρετε τις πιο σημαντικές από αυτές;

Ο λόγος ύπαρξης του Υπουργείου Αιγαίου και νυν Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής ήταν και εξακολουθεί να είναι η Παλλαϊκή άμυνα, η ανάπτυξη των νησιών και η διαφύλαξη, ανάδειξη και προβολή του Πολιτισμού του Αρχιπελάγους. Για το λόγο αυτό κάθε χρόνο χρηματοδοτεί τις Εφορείες Αρχαιοτήτων και τα Πανεπιστήμια, που εκτελούν αρχαιολογικά έργα στα νησιά του Αιγαίου.
Επίσης κάθε χρόνο πραγματοποιούνται εκδηλώσεις-θεσμοί, όπως οι Αιγαιοπελαγίτικοι Αγώνες Στίβου, Κωπηλασίας και η Συνάντηση των Ερασιτεχνικών Θιάσων Αιγαίου- καταξιωμένες εκδηλώσεις που έχουν σταθερή πορεία στο πέρασμα του χρόνου, αλλά και στη συνείδηση των Αιγαιοπελαγιτών.
Μια εξ ίσου σημαντική δραστηριότητα είναι και το εκδοτικό έργο της Γραμματείας. Πάνω από 53 τίτλοι βιβλίων έχουν εκδοθεί, με αναφορά στο πολιτισμικό γίγνεσθαι του Αρχιπελάγους. Μια από τις σημαντικότερες τελευταίες εκδόσεις μας είναι και ο Άτλαντας των Βυζαντινών μνημείων του Αιγαίου.
Κλείνοντας θα ήθελα για μια ακόμα φορά να παροτρύνω όλους τους ιστιοπλόους να πάρουν μέρος στη Regatta, που τόσο αγαπούν, γιατί αυτό το απέδειξαν με τη συμμετοχή τους όλα αυτά τα χρόνια και να τους ευχηθώ όμορφα ταξίδια.
Είμαι βέβαιος ότι και η φετινή Regatta, όπως και όλες οι προηγούμενες, θα σας προσκομίσει όμορφες εμπειρίες και αξέχαστες στιγμές.»

Η Αegean Regatta θα γίνει από τις 19 έως τις 27 Αυγούστου στη θαλάσσια περιοχή του Βόρειου και Βορειοανατολικού Αιγαίου, με εκκίνησης στη μαρίνα του Πόρτο Καρράς στη Χαλκιδική, σταθμούς στη Μύρινα της Λήμνου, στον Άη Στράτη, στον Μόλυβο της Λέσβου και τερματισμό στη Μυτιλήνη.

Συντονιστής όμιλος της Aegean Regatta 2016 είναι ο Ιστιοπλοϊκός Ομιλος Μυτιλήνης και συνδιοργανωτές οι: Α.Σ.Ι.Α.Θ. Ρόδου, A.O. Aιγαίου, N.O. Xίου, N.O. Σάμου, Ν.Ο. Καρλοβάσου, Λ.Ο.Ι.Α.Θ. Μυτιλήνης, Ν.Ο.Λέρου, και Ι.Ο.Χίου.

Διαβάστε περισσότερα...

Λήμνος: Ο πρώτος σταθμός της Aegean Regatta 2016

H Λήμνος είναι ο πρώτος σταθμός της Aegean Regatta, του διεθνή ιστιοπλοϊκού αγώνα που διοργανώνει η Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής μαζί με την Επιτροπή Ανοιχτής Θαλάσσης της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας.

Η Αegean Regatta θα γίνει από τις 19 έως τις 27 Αυγούστου και η εκκίνηση θα δοθεί από τη Μαρίνα του Πόρτο Καρράς στη Χαλκιδική, με τα σκάφη να βάζουν πλώρη για τη Μύρινα της Λήμνου.

Η Λήμνος τα έχει όλα! Παραλίες και για τους πιο απαιτητικούς. Ανυστερόβουλοι άνθρωποι που θεωρούν προσωπική τους υπόθεση τη φιλοξενία. Ευκαιρίες για χαλάρωση ή ξέφρενο κέφι. Και ένα τοπίο αλλιώτικο από τα άλλα.

Είναι ηφαιστειογενής στη γεωλογική της προέλευση, είναι και μεταφορικά ένα αθέατο ηφαίστειο που βράζει. Κάτω από την φαινομενικά ήσυχή της επιφάνεια, κρύβει θησαυρούς που θα ανακαλύψει μόνον όποιος έχει χορτάσει από την εξόφθαλμη κοσμικότητα των άλλων νησιών του Αιγαίου και έχει διάθεση για εξερευνήσεις.

Με αεροπορική σύνδεση από Αθήνα και Θεσσαλονίκη αλλά και με εύκολη πρόσβαση από Καβάλα, σε μερικές ώρες με το καράβι βρίσκεσαι στο νησί που βρήκε καταφύγιο ο Ήφαιστος, ύστερα από τη διένεξη που είχε ο Δίας με τη ζηλιάρα Ήρα. Μυστηριακή, με τη σκιά των Καβείρων να πέφτει ακόμα επάνω της, προϊστορική, με την Πολιόχνη, την αρχαιότερη πόλη της Ευρώπης που χρονολογείται από την πέμπτη χιλιετία π.Χ., ευσεβής, με το περίφημο ιερό της μεγάλης θεάς της Λήμνου, Ηφαιστίας. Οχυρωμένη, με μερικά από τα πιο ξακουστά και καλοδιατηρημένα κάστρα της Μεσογείου, όπως το κάστρο της Μύρινας (από τα μεγαλύτερα του Αιγαίου), του Μούδρου και το φρούριο του Κότσινου.

Διαβάστε περισσότερα...

Αegean Regatta: Για πρώτη φορά ο ‘Αη Στράτης, προορισμός ιστιοπλοϊκού αγώνα

Συνεχίζεται η προετοιμασία για την Aegean Regatta 2016, το διεθνή ιστιοπλοϊκό αγώνα που διοργανώνει η Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής μαζί με την Επιτροπή Ανοιχτής Θαλάσσης της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας.
Η Αegean Regatta θα γίνει από τις 19 έως τις 27 Αυγούστου στη θαλάσσια περιοχή του Βόρειου και Βορειοανατολικού Αιγαίου. Το λιμάνι εκκίνησης είναι η Μαρίνα του Πόρτο Καρράς στη Χαλκιδική και τα σκάφη θα κατευθυνθούν στη Μύρινα της Λήμνου, μετά στον Άγιο Ευστράτιο, ακολουθεί ο Μόλυβος στη Λέσβο και ο τερματισμός θα γίνει στη Μυτιλήνη.

Η φετινή καινοτομία της Ρεγκάτας του Αιγαίου θα είναι ο Άγιος Ευστράτιος καθώς για πρώτη φορά το συγκεκριμένο νησί θα αποτελέσει προορισμό ιστιοπλοϊκού αγώνα.

AGIOS EFSTRATIOS1 I GALIOURIS

Πρόκειται για ένα μικρό, ακριτικό αιγαιοπελαγίτικο νησί σημαδεμένο από τη σύγχρονη πολιτική ιστορία του τόπου μας, καθώς υπήρξε τόπος εξορίας. Ο μοναδικός οικισμός του νησιού είναι χτισμένος στην κοιλάδα που σχηματίζουν δύο χείμαρροι. Εκεί μέχρι τον ολέθριο σεισμό του 1968, οι κάτοικοι του Άη Στράτη είχαν τα περιβόλια τους. Ο παλιός οικισμός βρισκόταν σκαρφαλωμένος στην κορφή του λόφου, πάνω από το λιμάνι, με λιθόχτιστα, διώροφα ή τριώροφα σπίτια παραδοσιακής αρχιτεκτονικής. Μετά το ’68 όμως, οι λιγοστοί κάτοικοί του αναγκάστηκαν από τη στρατιωτική κυβέρνηση (χούντα) να μετακομίσουν σε ομοιόμορφες κατοικίες, εγκαταλείποντας την παλιά «χώρα» τους. Ευτυχώς, από την ολική καταστροφή διασώθηκαν μερικά πέτρινα σπίτια που οι Αγιοστρατίτες αναστήλωσαν με ευλάβεια, όπως και η Μαράσλειος Σχολή του 1909 που σήμερα στεγάζει το μουσείο της Δημοκρατίας.

Ο Άη Στράτης με τους 250 μόνιμους κατοίκους, έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον πολλών ερευνητών, καθώς ζει στους δικούς του ρυθμούς, αποκομμένος από τον υπόλοιπο κόσμο από συγκυρία ή από ιδιοσυγκρασία. Μια Γαλλίδα σκηνοθέτης, η Ζαν Μαρί Τομασί, κατέγραψε πριν από μερικά χρόνια την καθημερινότητα και τις ιστορίες τους, γιατί - όπως έλεγε και η ίδια - της θυμίζουν πολύ το δικό της νησί, την Κορσική, με τους ανένταχτους επαναστάτες της.

Όμως, ο Άη Στράτης δεν είναι τόσο παράξενος τόπος. Μερικές μέρες φτάνουν για να ανακαλύψετε τη δίψα για επικοινωνία, την καλοσύνη και την ευγένεια των ντόπιων. Χωρίς επιφυλάξεις, χωρίς παραδοπιστία και χωρίς κρυφά κίνητρα, θα σας ανοίξουν την καρδιά τους και το χάρτη του τόπου τους. Θα σας μιλήσουν για την ηφαιστειογενή, γκρίζα παραλία με τα ζεστά νερά, μπροστά από τα σπίτια τους. Από το όμορφο λιμάνι, δίπλα στα καΐκια και τις ψαρόβαρκες, θα ξεκινήσετε με τα δικά τους πλεούμενα για το γύρο του νησιού και την περιήγηση στις παραλίες που δεν είναι προσβάσιμες από την ξηρά: τον Άγιο Δημήτρη τον Τρυγάρη, την Τρυπητή, το Φτελιό, τον Γουρνιά, το Λυδαριό.

Θα σας πάνε στο Αλονίτσι, την παραλία - ησυχαστήριο με τις βραχονησίδες σε απόσταση αναπνοής. «Με ένα μακροβούτι φτάναμε απέναντι» θα σας πουν οι πιο τολμηροί...

AGIOS EFSTRATIOS7 I GALIOURIS

Ησυχαστήριο και καταφύγιο, όχι μόνο για τους ανθρώπους που κούρασε η ζωή στο μελίσσι της πόλης αλλά και για τη σπάνια πανίδα μας, εδώ, στις θαλασσοσπηλιές του Άη Στράτη, βρίσκει ιδανικό καταφύγιο η μεσογειακή φώκια Monachus Monachus. Στους απόκρημνους βράχους του φιλοξενούνται αρπακτικά και θαλασσοπούλια. Στους βυθούς του εκτείνονται τα θαλάσσια λιβάδια των μεσογειακών θαλασσών (που οι ντόπιοι αποκαλούν φυκιάδες), πολύτιμος βιότοπος για έναν τεράστιο αριθμό θαλάσσιων οργανισμών και τείχος προστασίας των νησιών από τη διάβρωση.

Και αν νομίζατε ότι βρίσκεστε στο ξερονήσι των διηγήσεων των εξορισμένων, σας περιμένει μια τελευταία έκπληξη: στο νοτιοανατολικό τμήμα του Άη Στράτη, κυριαρχεί το πράσινο με ένα, μοναδικό στο είδος του, δάσος βελανιδιών, που προσφέρει ανεκτίμητες ευκαιρίες για περπάτημα και ρέμβη. Σε ένα τόσο μικρό νησί άλλωστε, το οδικό δίκτυο 50 χιλιομέτρων βατού χωματόδρομου αποκαλύπτει την πρόθεση των ανθρώπων του νησιού για αξιοποίηση και της τελευταίας σπιθαμής του τόπου τους.
Δείτε οπωσδήποτε τα λείψανα της αρχαίας πόλης στο λόφο του Αγίου Μηνά, τις εκκλησίες του Χριστού, του Αγίου Νικολάου και του Αγίου Βασιλείου (που χτίστηκε το 1727) και ενδώστε στην πολυτέλεια ενός ολόφρεσκου αστακού στο τραπέζι σας. Οι αστακοί του Άη Στράτη δεν είναι μόνο πεντανόστιμοι. Είναι και πανάλαφροι, καθώς δεν κοστίζουν το βάρος τους σε χρυσάφι, όπως στο υπόλοιπο, κοσμικό Αιγαίο...

Διαβάστε περισσότερα...

Δελτίο Τύπου #1

logo2016

Mε μεγάλη όρεξη από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για νέες ιστιοπλοϊκές περιπέτειες, ξεκίνησε η προετοιμασία για την AegeanRegatta 2016, τον διεθνή ιστιοπλοϊκό αγώνας που διοργανώνει η Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής μαζί με την Επιτροπή Ανοιχτής Θαλάσσης της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας.

Μετά από πρόσκληση του Γενικού Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Ιωάννη Γιαννέλλη-Θεοδοσιάδη πραγματοποιήθηκε στη Μυτιλήνη σύσκεψη με θέμα την προετοιμασία του Αγώνα, παρουσία του Γενικού Γραμματέα Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης Γιώργου Τζιάλλα, του Δημάρχου Λέσβου Σπύρου Γαληνού, του Προέδρου της Επιτροπής Ανοικτής Θαλάσσης της ΕΙΟ Λάζαρου Τσαλίκη, της Δημάρχου Αγίου Ευστρατίου Μαρίας Κακαλή και του Αντιδημάρχου Λήμνου Nίκου Μοσχάκη, του Προέδρου του ΝΠΔΔ Πολιτισμού Αθλητισμού & Τουρισμού Δήμου Λέσβου Μιχάλη Ταμβακέλλη, του Προέδρου του Φορέα Τουρισμού Μολύβου Νικόλαου Μόλβαλη, εκπροσώπων της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου καθώς και των ναυτικών ομίλων: Ιστιοπλοϊκός Ομιλος Μυτιλήνης, Λ.Ο.Ι.Α.Θ. Μυτιλήνης, Α.Σ.Ι.Α.Θ. Ρόδου, N.O. Σάμου, Ι.Ο.Χίου.

Ο κύριος Γιαννέλλη-Θεοδοσιάδης αφού ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους για την άρτια διεξαγωγή της περσινής διοργάνωσης της Aegean Regatta που πραγματοποιήθηκε κάτω από δύσκολες συνθήκες, συζήτησε με τους όλους φορείς, τα δεδομένα για τον φετινό Αγώνα.

Η ΑegeanRegattaθα γίνει από τις 19 έως τις 27 Αυγούστου στη θαλάσσια περιοχή του Βόρειου και Βορειοανατολικού Αιγαίου. Το λιμάνι εκκίνησης είναι η Μαρίνα του Πόρτο Καρράς στη Χαλκιδική και τα σκάφη θα κατευθυνθούν στη Μύρινα της Λήμνου, επόμενος σταθμός θα είναι ο 'Αγιος Ευστράτιος, μία καινοτομία της Ρεγκάτας του Αιγαίου καθώς για πρώτη φορά το συγκεκριμένο νησί θα αποτελέσει προορισμό ιστιοπλοϊκού αγώνα, μετά ο Μόλυβος στη Λέσβο και ο τερματισμός θα γίνει στη Μυτιλήνη. 

Συντονιστής όμιλος της AegeanRegatta 2016 είναι ο Ιστιοπλοϊκός Ομιλος Μυτιλήνης και συνδιοργανωτές οι: Α.Σ.Ι.Α.Θ. Ρόδου, A.O. Aιγαίου, N.O. Xίου, N.O. Σάμου, Ν.Ο. Καρλοβάσου, Λ.Ο.Ι.Α.Θ. Μυτιλήνης, Ν.Ο.Λέρου, και Ι.Ο.Χίου.

Διαβάστε περισσότερα...

Το Πρόγραμμα της Aegean Regatta 2016

Ημερομηνία Ημέρα Περιγραφή
20-08-2016 Σάββατο Skippers Meeting - Τελετή Έναρξης
21-08-2016 Κυριακή 1η Ιστιοδρομία - Πόρτο Καρράς - Μύρινα
22-08-2016 Δευτέρα Day Off
23-08-2016 Τρίτη 2η Ιστιοδρομία - Μύρινα - Αγ. Ευστράτιος
24-08-2016 Τετάρτη 3η Ιστιοδρομία - Αγ. Ευστράτιος - Μήθυμνα
25-08-2016 Πέμπτη Day Off
26-08-2016 Παρασκευή 4η Ιστιοδρομία - Μήθυμνα - Μυτιλήνη
27-08-2016 Σάββατο Inshore Αγώνες -  Τελετή Λήξης
Διαβάστε περισσότερα...

Σύνδεσμοι

irc isaf orc