Menu

20 - 26 Αυγούστου 2023

Μόλυβος (Λέσβος) - Ψαρά - Καρδάμυλα (Χίος) - Οινούσσες

Στα Δωδεκάνησα θα ταξιδέψει η Aegean Regatta 2024

Mετά την άκρως επιτυχημένη διοργάνωση της Αegean Regatta 2023 με εκκίνηση από το Μόλυβο της Λέσβου, σταθμούς στα Ψαρά και τις Οινούσσες και τερματισμό στη Χίο, η Οργανωτική Επιτροπή ανακοίνωσε την πορεία του αγώνα για το 2024 που θα έχει επίκεντρο τα Δωδεκάνησα.

Με σημείο εκκίνησης την Κάλυμνο, η «Ρεγκάτα του Αιγαίου» θα περάσει από τη Νίσυρο, την  Τήλο, τη Χάλκη και θα τερματίσει στη Ρόδο, προσφέροντας νέες συγκινήσεις σε Ελληνες και ξένους ιστιοπλόους.

Τον απολογισμό του φετινού αγώνα κάνει η Πρόεδρος της Επιτροπής Ανοικτής Θαλάσσης της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας, Εριφύλη Βαρδάκη:  «Η Aegean Regatta  δεν είναι απλά ένας ιστιοπλοϊκός  αγώνας, είναι πλέον ένας θεσμός για τα ιστιοπλοϊκά  δρώμενα στην χώρα μας. Είναι ένας σπουδαίος αγώνας που  συνδιοργανώνεται από τη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής και  την Επιτροπή Ανοικτής Θαλάσσης της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδίας με τη βοήθεια των ομίλων των νησιών του Αιγαίου. Η Aegean Regatta  εκτός από το καθαρά αγωνιστικό κομμάτι δίνει την ευκαιρία στους αγωνιζόμενους να γνωρίσουν πολλά νησιά του Αιγαίου, πολλά από αυτά ακριτικά, διαφορετικά κάθε χρόνο, αλλά και να μάθουν, να χαρούν και να διασκεδάσουν με τις πολλές πολιτιστικές εκδηλώσεις που διοργανώνονται από τους τοπικούς  φορείς.  

Αντίστοιχα και η διοργάνωση προσφέρει μία οικονομική ανάσα στα νησιά αλλά και στην τουριστική προβολή τους αφού στον αγώνα μετέχουν και πολλά σκάφη από το εξωτερικό, εκτός αυτού υπάρχει και μεγάλη προβολή των προορισμών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στην Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό. Οι περισσότεροι από τους συμμετέχοντες ακολουθούμε  τον αγώνα από την 1η χρονιά το 2001 και έτσι  έχουμε γίνει όλοι μία μεγάλη «οικογένεια» και κάθε χρόνο περιμένουμε με ανυπομονησία το ραντεβού μας σε κάποιο από τα νησιά του Αιγαίου.»

Διαβάστε περισσότερα...

Αυλαία στην Aegean Regatta 2023 με νικητές τα σκάφη GRANMA X και ΜΕLIPLOE

Mε μία πολύ όμορφη αλλά και συναισθηματική Τελετή Λήξης στα Καρδάμυλα της Χίου, έπεσε η αυλαία της Aegean Regatta 2023, αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις για μία ακόμη χρονιά.

Οι ιστιοπλόοι των 49 σκαφών που πήραν μέρος στον αγώνα που διοργάνωση η Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής και η Επιτροπή Ανοιχτής Θαλάσσης της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας, εκφράστηκαν με τα καλύτερα λόγια για το αγωνιστικό επίπεδο, τις παράλληλες εκδηλώσεις και τη φιλοξενία στα νησιά – σταθμούς της ρεγκάτας.

Την πρώτη θέση στην κατηγορία ORC Performance πήρε το σκάφος GRANMA X από τη Θεσσαλονίκη με κυβερνήτη τον Χριστόφορο Πριτσούλη δίνοντας σκληρή μάχη μέχρι τέλους με το VORRAS, ενώ στα ORC Sport, πρώτευσε το σκάφος MELIPLOE από τον Βόλο με κυβερνήτη τον Θανάση Πινιάρη.

Διαβάστε περισσότερα...

Σκληρές ιστιοπλοϊκές μονομαχίες στην Aegean Regatta 2023

Κορυφώνεται ο ανταγωνισμός μεταξύ των σκαφών για τη νίκη στην Aegean Regatta 2023 και η τελευταία ιστιοδρομία από τις Οινούσσες στα Καρδάμυλα θα κρίνει τους νικητές.

Η μεγαλύτερη «μάχη» γίνεται στην κατηγορία ORC Performance όπου τα σκάφη Baximus και Αnatelousa Afroditi ισοβαθμούν στην πρώτη θέση. Στην κατηγορία ORC Sport, το Meliploe έχει πάρει το προβάδισμα.

Διαβάστε περισσότερα...

Η Αegea Regatta 2023 έφτασε στα Καρδάμυλα της Χίου

Στα Καρδάμυλα της Χίου έφτασαν τα 49 σκάφη που μετέχουν στην Αegean Regatta 2023 συνεχίζοντας το πανέμορφο ταξίδι τους στο Βορειοανατολικό Αιγαίο.

Οι ισχυροί βορειοδυτικοί άνεμοι που έφταναν και τα 5 μποφόρ τοπικά βοήθησαν τα πληρώματα να ξεδιπλώσουν τη ναυτοσύνη τους και να διανύσουν αρκετά γρήγορα την απόσταση των 30 ναυτικών μιλίων από τα Ψαρά έως τα Καρδάμυλα.

Mε την ολοκλήρωση και της 2ης ιστιοδρομίας, προβάδισμα έχουν πάρει, στην κατηγορία ORC Performance το σκάφος ΑΝΑΤΕLOUSAAFRODITI του Γιώργου Αυγερινού από τη Θεσσαλονίκη με μία πρώτη και μία τρίτη θέση και στην κατηγορία ORC Sport το MELIPLOE του Θανάση Πινιάρη από το Βόλο με δύο πρωτιές!

Διαβάστε περισσότερα...

Τα Ψαρά υποδέχθηκαν με θέρμη τους ιστιοπλόους της Aegean Regatta

Mε την απονομή των επάθλων στους νικητές της ιστιοδρομίας το βράδυ της Τρίτης, έπεσε η αυλαία του πρώτου σκέλους της Aegean Regatta 2023 από το Μόλυβο έως τα Ψαρά.

Η πρώτη ιστιοδρομία ήταν συναρπαστική καθώς οι ισχυροί βόρειοι άνεμοι ευνόησαν τα σκάφη να καλύψουν αρκετά γρήγορα τα 65 ναυτικά μίλια της απόστασης και να φτάσουν στο νησί, από το απόγευμα της Δευτέρας και μετά, με τον Δήμαρχο Κωνσταντίνο Βρατσάνο και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου να τους υποδέχονται με τοπικά προϊόντα.

Πριν συμπληρωθούν επτά ώρες, πρώτο στο λιμάνι των Ψαρών μπήκε το γαλλικό LΙΒΕRTE αλλά με τη διόρθωση των χρόνων την πρώτη θέση στην κατηγορία ORC Performance πήρε το σκάφος ERYΤΟΣ II με κυβερνήτη τον Κώστα Μάνθο. Στα ΟRC Sport πρώτο ήταν το MELIPLOE από το Βόλο του Θανάση Πινιάρη.

Διαβάστε περισσότερα...